Мир, заснований на правах людини: ХХVIII Всесвітній конгрес з філософії права та соціальної філософії

Автор(и)

  • С. Максимов

DOI:

https://doi.org/10.21564/2227-7153.2019.1.186560

Ключові слова:

XXVIII Всесвітній конгрес з філософії права і соціальної філософії, філософія права, права людини, мир, війна, право, справедливість

Анотація

Статтю присвячено огляду XXVIII Всесвітнього конгресу з філософії права і соціальної філософії, який відбувся влітку 2017 р. в м. Лісабон, Португалія. Загальна тема Конгресу «Мир, заснований на правах людини» піднімає фундаментальні питання про кореляцію двох фундаментальних цінностей сучасності – миру і прав людини, які є необхідними, але такими, що знаходяться під загрозою, умовами існування людини і людства: ми прагнемо до миру, але він не є справжнім, якщо не ґрунтується на правах людини.

Автор статті сфокусував обговорення на пленарних доповідях учасників Конгресу, які з різних позицій розглянули взаємовідношення між миром і правами людини. Пленарні доповідачі приділили увагу таким їх співвідношення, як моральні і юридичні права, міжнародне кримінальне правосуддя, поняття війни і миру в контексті транснаціонального тероризму, людської безпеки, права на опір, поняття права та правової революції, націоналізму і державного суверенітету, космополітичної теорії вічного миру, біженців, справедливості та солідарності, політичних і філософських підстав прав людини і низьку інших актуальних питань сучасної філософії права.

##submission.downloads##

Опубліковано

2019-12-10

Номер

Розділ

НАУКОВЕ ЖИТТЯ